აგრარული განათლებადარგებიმებოსტნეობამედია ფერმერებისთვის TV

თესლის ხარისხობრივი მაჩვენებელი

გთავაზობთ  ძირითადი სასოფლო-სამეურნეო კულტურების პირველ და მეორე კლასის თესლის შემცველობის/ სისუფთავის და აღმოცენების ხარისხობრივ მაჩვენებელს.
ცხრილში ნაჩვენებია როგორი უნდა იყოს ხარისხიანი, პირველი და მეორე კლასის თესლი შემცველობის და აღმოცენების პროცენტული მაჩვენებლის მიხედვით. 

მონაცემები აღებულია აკადემიკოს ბიძინა კორახაშვილის სახელმძღვანელოდან „აგროტექნოლოგიური ნორმატივები“.

I კლასი

II კლას

    კულტურა ძირითადი კულტურის შემცველობა არანაკლებ, % აღმოცენება არანაკლებ % ტენიანობა არაუმეტეს % ძირითადი კულტურის  შემცველობა არანაკლებ % აღმოცენება   არანაკლებ % ტენიანობა არაუმეტეს %
 ხორბალი

99

95 14 98 92

14

 ჭვავი

99

95 14 98 92

14

 ქერი

99

95 14 98 92

14

 შვრა

99

98 14 98 92

14

 სიმინდი   სამარცვალე

96 13 98 92

13

 სიმინდი ტაროში

96 16 92

16

 წიწიბურა

99

95 14 98,5 92

14

 ფეტვი

99

95 13,5 98 90

13,5

 ბრინჯი

95

95 14 98,5 90

14

 ბარდა

99

95 14 98 92

14

 ლობიო

99,5

95 14 98,5 92

15

 სორგო

99

90 13 97 85

13

 ღომი

99

92 15 97 85

15

 კოინდარი

95

80 15 90 70

15

 იონჯა

96

80 13 96 70

13

 საშემ. რაფსი

98

96 12 97 92

12

 მიწის თხილი

95

95 11 92 90

11

 თამბაქო

96

90 95 80

 მზესუმზირა

99

95 10 98 93

10

 სოია

98

90 14 95 85

14