თხილის წარმოების ტექნოლოგია

თხილის წარმოების ეს ტექნოლოგია შედგენილია სამეგრელოსა და გურიის თხილის მწარმოებელი კოოპერატივებისა თუ ცალკეული ფერმერებისთვის თხილის ნაკვეთებში ჩატარებული გამოკვლევის მასალების მიხედვით ჩვენსა და საქართველოს სოფლის მეურნეობის სამინისტროს სამეცნიერო კვლევითი ცენტრის ინტეგრირებული დაცვის დეპარტამენტის თანამშრომელთა მიერ. მისი შექმნის მიზანს წარმოადგენს მომავალი 2017 წლის სავეგეტაციო სეზონში ტექნოლოგიური ოპერაციების/აქტივობების შეძლებისდაგვარად სწორად დაგეგმვა, რათა ჩვენი ფერმერების თხილნარებში მოხდეს ტექნოლოგიურად შედარებით დახვეწილი სისტემების აპრობირება. გასათვალისწინებულია ის ფაქტორიც, რომ კულტურული თხილის წარმოშობის ცენტრად საქართველოც მოიაზრება და სწორედ ამიტომ მის წარმოებას მრავალსაუკუნოვანი ტრადიციები აქვს, რომელსაც გეგმიური ეკონომიკის პირობებში ექსტენსიური ხასიათი ჰქონდა.

მასალა (ბროშურა) ვრცლად იხილეთ მაგრებულ ბმულზე: http://www.care-caucasus.org.ge/uploads/Hazelnut.pdf

3 thoughts on “თხილის წარმოების ტექნოლოგია

  • 07/09/2018 at 12:44
    Permalink

    თხილის იმპორტის მთავარი მტერი აფლატოქსინია, ცოცხალ ორგანიზმებში კიბოს წარმომქმნელი ნივთიერება–თერმო მედეგი ტოქსინი, რომელიც ძირითადათარასწორი მონლა მოყვანის გამო ჩნდება ნაყოფში. ფაქტია იცავთ ტექნოლოგიას, იცავთ თავს და სხვებს კიბოსაგან. https://www.youtube.com/watch?v=7JLPmLk93eU&t=167s

    Reply
  • 07/09/2018 at 12:48
    Permalink

    თხილში არასწორი ტექნოლოგიის გამო გროვდება აფლატოქსინი, კიბოს წარმომქმნელი ტოქსინი.
    დაიცავთ ტქნოლოგია ცხადია დაიცავთ თავს და მომხმარებელს კიბოსგან.

    https://www.youtube.com/watch?v=7JLPmLk93eU&t=167s

    Reply

კომენტარის დატოვება

თქვენი ელფოსტის მისამართი გამოქვეყნებული არ იყო. აუცილებელი ველები მონიშნულია *