აგროსიახლეები

USAID-მა საქართველოში ბრიტანელი და გერმანელი ჟურნალისტები ჩამოიყვანა

USAID-მა საქართველოში ბრიტანელი და გერმანელი ჟურნალისტები ჩამოიყვანა, რათა მათ ქართული პროდუქტებისა და საქართველოს შესახებ ინფორმაცია საერთაშორისო მედიაში გააშუქონ.
ვიზიტისას ჟურნალისტებმა ქართული საწარმოები მოინახულეს. ამ ინიციატივით, USAID და პარტნიორები ხელს უწყობენ ევროპულ ბაზარზე ქართული ნაწარმის პოპულარობასა და მასზე მოთხოვნის ზრდას.

„ქართული სამზარეულო იმდენად მრავალფეროვანი და ამოუწურავია, ვფიქრობ, სრულიად სამართლიანად ატარებს მსოფლიო საგანძურის ტიტულს. ფანტასტიკურია, როგორ იყენებთ მწვანილებსა და ნიგოზს კერძებში, ეს არის ის, რასაც სხვაგან ვერ ნახავთ. სამწუხაროა, რომ ამის შესახებ ბევრმა არ იცის და ვფიქრობ, ჩემი სტატიაც სწორედ ქართულ სამზარეულოსა და იმ პროდუქტების წარმოებას მიეძღვნება, რითაც ეს შესანიშნავი კერძები მზადდება“, _ აცხადებს Süddeutsche Zeitung-ის ჟურნალისტი მარტინ როლფი.

ჟურნალისტებმა რამდენიმე დღის განმავლობაში როგორც დასავლეთ, ისე აღმოსავლეთ საქართველოში მდებარე კაკლოვანი კულტურების, მოცვის, ჩაისა თუ სხვა პროდუქციის გადამამუშავებელი საწარმოები მოინახულეს და მათ საექსპორტო პოტენციალს გაეცნენ.

USAID ამაყობს, რომ ხელს უწყობს საქართველოს საერთაშორისო დონეზე გაითქვას სახელი მისი დივერსიფიცირებულია სოფლის მეურნეობით, გაზარდოს ევროპულ ბაზარზე ქართული ნაწარმის პოპულარობა და მოიზიდოს მეტი ევროპელი ვიზიტორი საქართველოში.

იუსაიდი 22222222222222222

USAID brought British and German journalists to Georgia so they can share news about Georgian products and visiting Georgia!

As part of their trip, the journalists explored various Georgian enterprises. This initiative, supported by USAID and its partners, will enhance the visibility of Georgian products and stimulate their demand in the European market.

“Georgian cuisine is incredibly diverse and deserves the well-earned title of a global treasure. The unique use of herbs and walnuts in Georgian dishes sets it apart from any other culinary tradition. It’s unfortunate that many people are unaware of this culinary gem. In my article, I aim to shed light on the production of Georgian cuisine and highlight the exceptional ingredients used to create these delightful dishes,” says Süddeutsche Zeitung journalist Martin Rolf.

The journalists had the opportunity to visit several processing enterprises across Georgia involved in hazelnuts, blueberries, spices, tea, and other products, providing them with valuable insights into the region’s export potential. USAID is proud of supporting initiatives aimed at promoting Georgia’s diversified agriculture on an international scale, increasing the popularity of Georgian products in the European market, and bringing more European visitors to experience Georgia for themselves.