თესლის გაღივების და აღმოცენების მინიმალური ტემპერატურა და მცენარის სავეგეტაციო პერიოდის ხანგრძლივობა
გთავაზობთ სასოფლო-სამეურნეო კულტურების თესლის გაღივების და აღმოცენების მინიმალური ტემპერატურის და მცენარის სავეგეტაციო პერიოდის ხანგრძლივობის შესახებ მონაცემებს ცხრილის სახით.
მონაცემები აღებული აკადემიკოს ბიძინა კორახაშვილს სახელმძღვანელოდან „აგროტექნოლოგიური მონაცემები“.
მინიმალური ტემპერატურა 0C | |||
კულტურები | თესლის გაღივებისთვის | ნათესის აღმოცენებისთვის | სავეგეტაციო პერიოდი |
საშემოდგომო ხორბალი | 1-2 | 4-5 | 300-320 დღე |
საშემოდგომო ქერი | 1-2 | 4-5 | 210-250 დღე |
საგაზაფხულო ხორბალი | 1-2 | 4-5 | 90-115 დღე |
რბილი ხორბალი | 1-2 | 4-5 | 90-115 დღე |
თავთუხი, მაგარი ხორბალი | 3-4 | 4-5 | 110-125 დღე |
შვრია | 1-2 | 4-590-110 | 90-110 დღ |
საგაზაფხულო ქერი | 3-4 | 4-5 | 85-110 დღე |
სიმინდი | 8-10 | 10-11 | 100-150 დღე |
ფეტვი | 8-10 | 10-11 | 80-120 დღე |
ლობიო | 10-12 | 12-13 | 80-120 დღე |
სოია | 8-10 | 10-11 | 90-150 დღე |
ბარდა | 1-2 | 4-5 | 80-120 დღე |
მზესუმზირა | 1-2 | 4-5 | 95-120 დღე |
კარტოფილი | 5-6 | 8-10 | 60-130 დღე |
თამბაქო | 10-11 | 18-20 | 100-150- დღე |
წითელის სამყურა | 5-6 | 8-10 | მრავალწლიანი |
იონჯა | 5-6 | 8-10 | „—-“ |
ესპარცეტი | 5-6 | 8-10 | „—-„ |
კოინდარი | 1-2 | 4-5 | „—-“ |