თესლის ხარისხობრივი მაჩვენებელი აგროტექნოლოგიური ნორმატივების მიხედვით
გთავაზობთ ძირითადი სასოფლო-სამეურნეო კულტურების პირველ და მეორე კლასის თესლის შემცველობის/ სისუფთავის და აღმოცენების ხარისხობრივ მაჩვენებელს.
ცხრილში ნაჩვენებია როგორი უნდა იყოს ხარისხიანი, პირველი და მეორე კლასის თესლი შემცველობის და აღმოცენების პროცენტული მაჩვენებლის მიხედვით.
მონაცემები აღებულია აკადემიკოს ბიძინა კორახაშვილის სახელმძღვანელოდან „აგროტექნოლოგიური ნორმატივები“.
| 
 I კლასი  | 
 II კლასი  | 
|||||
| კულტურა | ძირითადი კულტურის შემცველობა არანაკლებ, % | აღმოცენება არანაკლებ % | ტენიანობა არაუმეტეს % | ძირითადი კულტურის შემცველობა არანაკლებ % | აღმოცენება არანაკლებ % | ტენიანობა არაუმეტეს % | 
| ხორბალი | 
 99  | 
95 | 14 | 98 | 92 | 
 14  | 
| ჭვავი | 
 99  | 
95 | 14 | 98 | 92 | 
 14  | 
| ქერი | 
 99  | 
95 | 14 | 98 | 92 | 
 14  | 
| შვრა | 
 99  | 
98 | 14 | 98 | 92 | 
 14  | 
| სიმინდი სამარცვალე | 
 –  | 
96 | 13 | 98 | 92 | 
 13  | 
| სიმინდი ტაროში | 
 –  | 
96 | 16 | – | 92 | 
 16  | 
| წიწიბურა | 
 99  | 
95 | 14 | 98,5 | 92 | 
 14  | 
| ფეტვი | 
 99  | 
95 | 13,5 | 98 | 90 | 
 13,5  | 
| ბრინჯი | 
 95  | 
95 | 14 | 98,5 | 90 | 
 14  | 
| ბარდა | 
 99  | 
95 | 14 | 98 | 92 | 
 14  | 
| ლობიო | 
 99,5  | 
95 | 14 | 98,5 | 92 | 
 15  | 
| სორგო | 
 99  | 
90 | 13 | 97 | 85 | 
 13  | 
| ღომი | 
 99  | 
92 | 15 | 97 | 85 | 
 15  | 
| კოინდარი | 
 95  | 
80 | 15 | 90 | 70 | 
 15  | 
| იონჯა | 
 96  | 
80 | 13 | 96 | 70 | 
 13  | 
| საშემ. რაფსი | 
 98  | 
96 | 12 | 97 | 92 | 
 12  | 
| მიწის თხილი | 
 95  | 
95 | 11 | 92 | 90 | 
 11  | 
| თამბაქო | 
 96  | 
90 | – | 95 | 80 | 
 –  | 
| მზესუმზირა | 
 99  | 
95 | 10 | 98 | 93 | 
 10  | 
| სოია | 
 98  | 
90 | 14 | 95 | 85 | 
 14  | 

