თესლის ხარისხობრივი მაჩვენებელი
გთავაზობთ ძირითადი სასოფლო-სამეურნეო კულტურების პირველ და მეორე კლასის თესლის შემცველობის/ სისუფთავის და აღმოცენების ხარისხობრივ მაჩვენებელს.
ცხრილში ნაჩვენებია როგორი უნდა იყოს ხარისხიანი, პირველი და მეორე კლასის თესლი შემცველობის და აღმოცენების პროცენტული მაჩვენებლის მიხედვით.
მონაცემები აღებულია აკადემიკოს ბიძინა კორახაშვილის სახელმძღვანელოდან „აგროტექნოლოგიური ნორმატივები“.
I კლასი |
II კლასი |
|||||
კულტურა | ძირითადი კულტურის შემცველობა არანაკლებ, % | აღმოცენება არანაკლებ % | ტენიანობა არაუმეტეს % | ძირითადი კულტურის შემცველობა არანაკლებ % | აღმოცენება არანაკლებ % | ტენიანობა არაუმეტეს % |
ხორბალი |
99 |
95 | 14 | 98 | 92 |
14 |
ჭვავი |
99 |
95 | 14 | 98 | 92 |
14 |
ქერი |
99 |
95 | 14 | 98 | 92 |
14 |
შვრა |
99 |
98 | 14 | 98 | 92 |
14 |
სიმინდი სამარცვალე |
– |
96 | 13 | 98 | 92 |
13 |
სიმინდი ტაროში |
– |
96 | 16 | – | 92 |
16 |
წიწიბურა |
99 |
95 | 14 | 98,5 | 92 |
14 |
ფეტვი |
99 |
95 | 13,5 | 98 | 90 |
13,5 |
ბრინჯი |
95 |
95 | 14 | 98,5 | 90 |
14 |
ბარდა |
99 |
95 | 14 | 98 | 92 |
14 |
ლობიო |
99,5 |
95 | 14 | 98,5 | 92 |
15 |
სორგო |
99 |
90 | 13 | 97 | 85 |
13 |
ღომი |
99 |
92 | 15 | 97 | 85 |
15 |
კოინდარი |
95 |
80 | 15 | 90 | 70 |
15 |
იონჯა |
96 |
80 | 13 | 96 | 70 |
13 |
საშემ. რაფსი |
98 |
96 | 12 | 97 | 92 |
12 |
მიწის თხილი |
95 |
95 | 11 | 92 | 90 |
11 |
თამბაქო |
96 |
90 | – | 95 | 80 |
– |
მზესუმზირა |
99 |
95 | 10 | 98 | 93 |
10 |
სოია |
98 |
90 | 14 | 95 | 85 |
14 |