აგრარული განათლებამედია ფერმერებისთვის TVრუბრიკები

ცუკატის დამზადება

ცუკატი  შაქრის, ან შაქარ-ბადაგიანი კონცენტრირებული სიროფით გაჟღენთილი ნაყოფებისაგან დამზადებული პროდუქტია, რომელიც შემდეგ გამშრალია 80 % მშრალ ნივთიერებამდე და მოყრილი აქვს შაქრის ფხვნილი, ან მოჭიქულია.

ცუკატი კიივიიიი

ცუკატი ასევე მზადდება  მანდარინის, ფორთოხლის და ლიმონის კანისაგან.

ცუკატის დასამზადებლად ნედლეულს ამუშავებენ მურაბის ანალოგიურად, ხარშვის შემდეგ კი სიროფს ანცალკევებენ ნაყოფებისაგან და ნაყოფებს აშრობენ  40-600C  ჰაერით 12-18 საათის განმავლობაში. გამშრალ ნაყოფებს ურევენ შაქრის ფხვნილში და დამატებით აშრობენ, პროდუქტის ტენიანობა  14-17 %-მდე შემცირდეს.

ცუკატი 00000000000000

შაქრის თეთრი აფსკის წარმოქმნის მიზნით ნაყოფებს ათავსებენ მაღალკონცენტრირებულ (79-83%) სიროფში, რის შემდეგ აშრობენ და გამშრალი  ნაყოფი ზედაპირი იფარება შაქრის კრისტალებით.